Skills for High Quality Online Education

Skills for High Quality Online Education

18.01.2023 282

Erasmus+ 2021-2027 dönemi ilk başvuru döneminde Portekiz koordinatörlüğünde İspanya, Romanya, Slovenya, Bulgaristan ve Bosna Hersek'ten ortaklarla birlikte yürüttüğümüz 'Skills for High Quality Online Education' isimli Erasmus+  KA220 Okul Eğitimi Alanında İşbirliği Ortaklıkları projemizin aynı adlı eTwinning projemiz Kasım ayında başlamıştır. Projemizin amacı, yürütülen Erasmus projesi sırasında öğrencilerin yönlendirilen dijital becerileri müfredata uygulamalarına yardımcı olmaktır. Dolayısıyla projemizin ele aldığı ana öncelik dijital eğitimdir. Hedef gruplarımız öğrenciler ve öğretmenlerdir. Öğrenciler ve öğretmenler, çevrimiçi öğretme/öğrenme için gerekli becerileri kazanacaklardır. Çevresel faaliyetleri kapsayıcı bir şekilde yürüterek hedeflerimize ulaşmayı planlamaktayız.

Projemiz 8 aylık olarak planlanmıştır. Projemizin ilk ayı olan kasım ayında öğrencilerimiz Padlet üzerinden tanışma etkinliği gerçekleştirdi ve Google Forms üzerinden hazırlanan anketlerle dijital becerileri, tutum ve proje beklentileri ölçüldü. İkinci ayı olan aralık ayında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında etkinliklere katılıp bu konudaki gözlemlerini Storyjumper isimli dijital kitapta topladılar. Projemizin Ocak-Şubat etkinlikleri kapsamında çevre sorunları ile ilgili video çalışması yapıldı. Mart ayında öğrencilerimiz Menti anket aracını kullanarak çevre sorunları ile ilgili anketler hazırlayıp bunları arkadaşlarına uyguladılar. Ardından sonuçları analiz edip arkadaşlarına sundular. Daha sonra tüm sonuçlar Calameo dergi yapma aracı ile bir araya getirilip twinspacete paylaşıldı. Nisan ayında projemizin yaygınlaştırılmasında kullanılmak üzere öğrencilerimiz Canva aracı ile posterler hazırladı. Bu posterler okul panolarına asıldı.

Nisan ayı sonunda yapılan chatroom etkinliğinde öğrencilerimizin kaynaşması sağlandı. Mayıs ayında öğrencilerimiz proje boyunca edindikleri kazanımlarını Google.slide sunum aracına aktardılar. Bu sunumlar öğrenciler için düzenlenen çevrimiçi toplantıda sunuldu. Öğrenciler hem kazanımlarını aktardılar hem de birbirlerinden çok şey öğrendiler. Projenin son ayı olan Haziran ayında Bookcreator dijital kitap hazırlama aracılığıyla yapılan tüm çalışmalar bir araya getirildi. Yapılan tüm çalışmalar ve daha fazla detaya ulaşmak için dijital kitabın linki aşağıdadır:

 Dijital kitabımız için tıklayınız... 

15-07-2023

  

 18-01-202318-01-202318-01-202318-01-202315-07-202315-07-202315-07-2023